ENE DANIELA

FIZIOKINETOTERAPEUT

Absolventa a Facultatii de Kinetoterapie se angajeaza in Spitalul Clinic Sf. Maria, Bucuresti, in 2001 unde activeaza si in prezent .

Se ocupa de recuperarea prin kinetoterapie a sectiilor:

  • Ortopedie,
  • Medicina interna si reumatologie
  • Neurologie
  • Chirurgie generala si oncologica
  • Chirurgie plastica si de reconstructie
  • Terapie intensiva si reanimare
  • Transplant hepatic, pulmonar
  • ORL,

Efectueaza cercetari si studii privind recuperare efectuata in combinatie cu generatii de tratament, rezultate folosite ulterior in scoala doctorala, pe care o incepe in anul 2007, cu frecventa la zi, si pe care o absolva dupa 3 ani cu nota 10.

In anul 2008 participa la Olimpiada Nationala a Tinerilor Doctoranzi , unde primeste Premiul pentru excelenta si performanta umana.

Participa la numeroase Congrese europene si publica in publicatii internationale de prestigiu, cu cotari ISSI importante.

In 2010 sustine public teza de doctorat cu titlul: Spondilita anchilozanta la sportivi si nesportivi – evaluare functionala si recuperare.

Din 2010 pana in 2015 face parte din echipa de studiu si cercetare in cadrul unui proiect amplu de refacere, reconstructei si reamenajare a Spitalului de Tuberculoza Dobrita, Targu Jiu, participand mai multi ani la rand la evenimentele stiintifice privind Recuperarea in patologia respiratorie organizate aici.

Din 2014 face parte din echipa de cercetare, chirurgie si  transplant a sectiei Chirurgie II – Centru de cercetare a Spitalului Clinic Sf. Maria, Bucuresti, unde se ocupa de recuperarea postoperatorie in transplantul hepatic.

In 2015 se  inscrie la Scoala de Osteopatie, devenind un practicant pasionat al tehnicilor invatate aici.

In  2018 face parte din echipa de transplant pulmonar, asigurand reeducarea si recuperarea respiratorie.

Publica numeroase articole in reviste de specialitate si apare in emisiuni Tv:

Formula As,

Pro Tv  Ce se intampla doctore?,

Htv  Haidet la show,

Zilele Spitalului de Recuperare Iasi,

Revista Constantin Brancusi, Targu Jiu.

Absolventa a Liceului Pedagogic Tulcea, profilul invatatori,  are o experienta psihipedagogica care s-a dovedit utila mai tarziu in predarea stagiilor practice si a seminariilor fiind lector colaborator cu universitati de profil.