Fizioterapia cu ultrasunete reprezintă o metodă de tratament utilizată de către terapeuți încă din anii 1940. Procedura constă în aplicarea ultrasunetelor prin intermediul unui dispozitiv care se aplică direct pe piele asociat cu un gel conductor special. În urma numeroaselor studii de specialitate s-a demonstrat că terapia cu ultrasunete accelerează procesul de vindecare al țesuturilor, ajută la relaxarea tisulară și încălzirea țesuturilor, precum și îmbunătățirea fluxului sanguin.

Clinica de noastra de recuperare dispune de aparatură performantă din gama Zimmer.

Raportat la efecte, terapia cu ultrasunete determină îmbunătățirea fluxului sanguin, reducerea edemului local precum și reducerea proceselor inflamatorii cronice, accelerarea vindecării fracturilor.

Un alt efect important al terapiei cu ultrasunete este ionoforeza. Acesta reprezintă o metodă non-invazivă de administrare a substanțelor medicamentoase la nivelul țesutului subcutanat. Prin intermediul acestei tehnici, energia ultrasonică facilitează pătrunderea medicației prin piele.

Cele mai frecvente patologii în care este indicată terapia cu ultrasunete sunt reprezentate de: dureri articulare, musculare, osoase, bursite, tendinite, întinderi și rupturi musculare, entorse și leziuni ligamentare, redori articulare etc.

Tehnologia Zimmer aduce in plus:

Terapia vacuum

Curentul de tip diadinamic.

Derivaţi din curentul alternativ, curenţii diadinamici au o frecvenţă cuprinsă între 50 şi 100 de hertzi şi dublă acţiune: de inhibare a durerii şi de stimulare a activităţii musculare. De ajutor în zeci de boli, cel mai frecvent, curenţii diadinamici au indicaţii în terapia durerii.