Reprezintă un tratament de generație nouă,

Procedura se efectuează prin intermediul unui dipozitiv ce administrează un număr determinat de șocuri, cu o frecvență, profunzime și durata stabilite în funcție de indicația făcută, de regiune, de tipul de țesut , de forma de manifestare a durerii sau a disfuncției.

Shock wave este o soluție extrem de eficientă împotriva durerii musculoscheletale.

Este utilizată în recuperare, ortopedie, medicina sportivă cu rezultate reăarcabile.

 Indicațiile sunt multiple, dintre cele mai frecvente enumeram: tendinite, fasciite, epicondilite, fenomene articulare dureroase, procese degenerative, fibrozări, calcifieri de tendoane, limitări articulare asociate cu manifestări dureroase.

Dispozitivul funcționează printr-o undă de șoc de 500 bari,între 16-20 Hz, care modifica densitatea locală a țesutului asupra căruia acționează.

Utilizată inițial în tratamentul litiazei renale, cu rezultate foarte bune, terapia shock wave și-a extins treptat plaja de indicații si de afecțiuni cărora li se poate adresa, fiind utilizată azi în nenumărate patologii osteoarticulare, miofasciale, ligamentare si tendinoase.

Tehnologia Zimmer aduce cu sine un concept nou privind confortul, atât al pacientului , cât și al terapeutului, caracterizat de fiabilitate, manevrabilitate, ușor de reglat și de memorat, design elegant și versatil.