Terapia TECAR – INDIBA ACTIV 8
Terapia TECAR reprezintă unul dintre cele mai moderne tratamente utilizate cu succes la ora actuală.
Indiba Active Therapy este un nou concept de tratament care combina terapia manuală și mișcarea cu o tehnologie unică și inovativă, ce stimulează mecanismele naturale ale regenerării tisulare.
Reprezintă o formă revoluționară de fizioterapie utilizată preponderent de către kinetoterapeuți, osteopați și medicina sportivă ca urmare a efectelor rapide și de durată. Poate fi utilizată atât în cadrul ședințelor de recuperare, masaj cât și în timpul mișcărilor active.
Conform studiilor de specialitate din domeniul recuperării medicale, impactul terapiei TECAR este:
Terapia TECAR este o metodă de tratament care utilizează curenți de înaltă frecvență (300 KHz și 1 MHz) care determina accelerarea regenerării naturale a țesuturilor biologice și determină o recuperare mai rapidă după traumatisme, leziuni musculare sau dureri osteo-articulare subacute, acute sau cronice.
Unicitatea Tecar Indiba Active provine din sistemul proionic, cu un spectru de frecvență ales de 448KHz, justificând că efectul de creștere termală nu este determinat de fricțiunea moleculară, ci de stimularea metabolică datorată mișcărilor electroliților determinate de trecerea curentului.
Terapia TECAR reprezintă o metodă 100% naturală, non-invazivă.
Terapia TECAR poate inducere căldură în interiorul zonei tratate în două moduri:
În funcție de cantitatea de energie folosită în timpul tratamentului, efectele se resimt si la nivelul circulației. Dacă cantitatea de energie este redusă (10%) s-a constatat un efect de stimulare (la rece) a micro-circulației. Acest efect este în special antiinflamator.
Pentru a determina vasodilatație este nevoie de un nivel mediu de energie (10%-60%). Pentru a produce o încălzire puternică a zonei (hipertermie) este nevoie de un nivel ridicat de energie.
Indicațiile terapiei TECAR
Probleme musculare, ligamentare osoase și tendinoase
Patologiei articulațiilor mari
Particularitate a acestei forme de curent:
CONTRAINDICAȚII ȘI MĂSURI DE PRECAUȚIE